5G

5G

La 5G és la cinquena generació de les tecnologies i estàndards de comunicació sense fils.

Les principals característiques d’aquest desenvolupament són una velocitat més elevada que l’actual, més capacitat per a donar resposta a l’augment dels dispositius connectats i una disminució de la latència. Això vol dir que les interaccions podrien ser gairebé instantànies.

La 5G no només canviarà la manera en què es comuniquen els humans, sinó que també canviarà la manera de comunicar-ho tot. La 5G connectarà el món físic (per exemple, vehicles, vaixells, edificis, comptadors, màquines, fàbriques, dispositius mèdics i altres articles) a través d’electrònica, programari, sensors i el núvol.

La 5G permetrà desenvolupar i utilitzar massivament la internet de les coses (IoT), així com el vehicle intel·ligent i connectat, i les smart cities, gràcies a l’enorme ample de banda i l’elevada densitat de connexió.

Les aglomeracions en esdeveniments esportius i manifestacions sempre han col·lapsat i inutilitzat la xarxa 4G. La 5G proporcionarà connexió també en aquestes situacions d’elevada densitat de connexions.

Actualment, el gran nombre d’estacions base 4G que es necessiten per a donar servei a un territori suposen un gran consum d’energia. La 5G optimitzarà aquest consum energètic mitjançant optimitzacions a nivell de ràdio i tècniques de virtualització que permetran apagar estacions quan no estiguin actives.

La baixa latència, de menys d’una mil·lèsima de segon, permetrà controlar en temps real aparells situats a molts quilòmetres de distància, com vehicles o equipaments mèdics.

La 5G permetrà obtenir connexions molt estables i segures, necessàries per a operar aparells i infraestructures crítiques a distància.

Grups amb aquesta capacitat tecnològica: