5G

5G

La 5G és la cinquena generació de les tecnologies i estàndards de comunicació sense fils.

El gran nombre d’estacions base 4G que es necessiten per a donar servei a un territori no garanteixen que la xarxa no es col·lapsi o quedi inutilitzada en determinats esdeveniments, i suposen un gran consum d’energia. La 5G optimitza aquest consum energètic mitjançant optimitzacions en l’àmbit de ràdio i tècniques de virtualització que permeten apagar estacions quan no estan actives.

Les principals característiques d’aquest desenvolupament són: una velocitat més elevada que l’actual, més capacitat per a donar resposta a l’augment dels dispositius connectats i una disminució de la latència, que queda reduïda a menys d’una mil·lèsima de segon. Així, la implementació de la 5G permet desenvolupar i utilitzar massivament tecnologies com a internet de les coses (IoT), així com el vehicle intel·ligent i connectat i les ciutats intel·ligents.

La 5G no només canvia la manera en què es comuniquen els humans, sinó que també canvia la manera de comunicar-ho tot. La 5G connecta el món físic (per exemple, vehicles, vaixells, edificis, comptadors, màquines, fàbriques, dispositius mèdics i altres articles) a través d’electrònica, programari, sensors i el núvol.

Grups amb aquesta capacitat tecnològica: