Robòtica 4.0: esdeveniment de transferència de tecnologia

Inscriu-te a l’esdeveniment de transferència de tecnologia de la robòtica 4.0, organitzat per la xarxa R+D+I XaFIR (Xarxa industria 4.0 a Catalunya), amb la col·laboració de Centre Tecnològic LEITAT i DFactory.

Tindrà lloc el 7 de de juny de 10:00 a 14:00.

Es tracta d’un Tech Transfer Event que pretén mostrar les últimes tendències i tecnologies punteres en l’àmbit de la robòtica i la industria 4.0, així com les seves oportunitats i reptes. Es presentaran casos d’èxit de spinoffs i tecnologies transferides de centres de recerca i tecnològics líders. Aquesta és una gran oportunitat per conèixer i posar-se en contacte amb actors clau del sector com ara investigadors, pimes i agents industrials.

Tot seguit la gravació de la jornada que va ser moderada per la Innovation Manager de la xarxa XaFIR, Maria Rosés

Visita opcional a DFactory

Després de l’acte, tindreu l’oportunitat d’assistir a una visita guiada a les instal·lacions de DFactory de 14:00 a 14:30.

DFactory i XaFIR

L’acte tindrà lloc al nou edifici de DFactory de Barcelona, un Hub d’indústria 4.0 que vol fomentar la promoció i desenvolupament de les tecnologies de la indústria 4.0, fomentant la transformació del sector productiu espanyol i donant suport a les empreses en el seu procés de digitalització. A través de la creació d’un ecosistema que atragui talent, tecnologia i inversors en un espai únic.

De la mateixa manera, la xarxa R+D+I XaFIR té com a objectiu promoure la difusió, valorització i transferència del coneixement científic en tecnologies de la indústria 4.0 a la societat i en particular al sector productiu, especialment a les pimes. Amb la visió d’esdevenir un agent disruptiu clau en la transformació de la indústria catalana i un referent europeu de la Quarta Revolució Industrial.

AGENDA DETALLADA:

10:00 h Benvinguda de XaFIR & LEITAT (Luis Romeral, gerent de la Xarxa XaFIR i Francesc Cortés, de LEITAT Robotics & Automation) (20’)

10:20 h Tendències de la robòtica a Europa (1 h)

 • “Dinamarca com a història d’èxit de la transferència de tecnologia dins de la robòtica” – Kurt Nielsen, director de l’Institut Tecnològic Danès (20′)
 • “Asociación Española de Robótica (AER)” – Alex Salvador, Gerente AER (20’)
 • “PAL Robotics” – Francesco Ferro, CEO (10’)
 • “Robots mòbils a la indústria 4.0” – Andreu Corominas, CEO i cofundador de Beta Robots (10’)

11:30 h Pausa cafè / Networking (15’)

11:45 h Capacitats i Spinoffs de la Xarxa XaFIR en l’àmbit de la robòtica  (1,50 h)

         Spinoffs :

 • Robsurgical System – Alícia Casals , GRINS UPC (10’)
 • IquaRobotics – Marc Carreras, VicoROB Universitat de Girona (10’)
 • AQSense – Josep Forest , VicoROB Universitat de Girona (10’)
 • Opsis Vision Technologies – Albert Torrent, VicoROB Universitat de Girona (10’)
 • Steering Machines – David Caballero, CDEI UPC (10’)

          Tecnologies transferides:

 • “Nous processos i eines per a la robòtica industrial” – Francesc Cortés, Investigador principal de Robòtica i Automatització LEITAT (10’)
 • “Robòtica cognitiva per a la indústria 5.0” – Jesús Pablo González Villodres, responsable de transferència de tecnologia Unitat de Robòtica i Automatització EURECAT (10′)
 • “Robots sense codi: universalitzar els robots a les pimes” – Javier Vázquez Salceda -, IDEAI UPC (10′)
 • “Research in Dexterous Collaborative Robots (robot co-workers)” – Raúl Suárez, director de recerca d’Enginyeria Industrial i de Control (IOC-UPC) (10’)
 • “Spinoff Datision” – Sergi Foix , RobIRI IRI (UPC-CSIC) (10’)

14:00 h Visita opcional a les instal·lacions de DFactory (30’)

Detalls de l’esdeveniment:

👉  INSCRIPCIÓ AQUÍ 👈