Accés a la gravació de la jornada d’Energia 4.0 del passat 1 d’Abril

El passat 1 d’abril de 2022 va tenir lloc la Jornada d’Energia 4.0 organitzada per les Xarxes d’R+D+i Energy for Society ( XRE4S ) i la Xarxa Fourth Industrial Revolution ( XaFIR ). La jornada conjunta va mostrar les darreres tendències sectorials i tecnològiques al sector de l’Energia i la Indústria 4.0 mitjançant experts de l’àmbit investigador, sectorial i empresarial. Van donar la benvinguda Manel Sanmartí i Luis Romeral , directors de la XRE4S i XaFIR, respectivament.

A la jornada es van presentar les Spinoffs i les tecnologies més innovadores sorgides dels grups de recerca d’universitats i centres de recerca i tecnològics de les dues xarxes, incloent les spin-offs The Predictive Company (per José Enrique Torres , MCIA-UPC) i AV Enginyers (per Jordi Romeu , LEAM-UPC) i les tecnologies “Nanostructured flexible fabrics for thermoelectric power generation (IoT)” (per Alex Morata , IREC), “Vibration Energy Harvesting with Electromagnetic Halbach transducers” (per Robert Arcos , LEAM- UPC) i “Xarxes elèctriques intel·ligents i laboratori ciberenergia” (per Joan Caubet , EURECAT). La taula va ser moderada perJoana Tarrés , project manager de XRE4S.

La jornada es va complementar amb les conclusions de l” Estudi de transició energètica i indústria UPC ‘ per Luis Romeral (MCIA-UPC, director de XaFIR) i la presentació de la plataforma PRIMA , una infraestructura per a la prova i demostració en entorns reals de tecnologies energètiques i de noves solucions i productes a introduir al mercat (per Ester Coma , project manager PRIMA, IREC).

L’esdeveniment va seguir amb una taula rodona que va involucrar diferents experts sectorials i clústers en energia i indústria 4.0 per discutir sobre les principals tendències dels dos sectors complementaris. La taula rodona va incloure els ponents Antoni Martínez ( sènior advisor a InnoEnergy ), Francesc Ribera (clúster manager del CEEC ), i Jordi Ortiz , director general de Secartys . La taula va ser moderada per Maria Rosés  i Oscar Solaz , innovation managers de XaFIR.

Amb l’esperit compartit des de la XRE4S i la XaFIR de continuar impulsant la transferència tecnològica entre el món investigador i el teixit empresarial, es va facilitar gratuïtament l’ús de la plataforma en línia de Networking (B2match) des d’on tots els participants van poder entrar en contacte, agendar reunions i explorar sinergies potencials.

Us deixem amb l’enllaç al webinar, disponible al nostre canal de YouTube: